torsdag, januari 7


Hej igen.

Det va ju en så fin dag så precis innan mörkret kom åkte vi ut till tomten.
På tal om tomten så trackar min man mig varje gång jag säger det. Han menar på att jag säger det på samma sätt som man säger Tomten. Så nu säger jag vår tomt istället så slipper det bli tjafs. Han trackar rätt ofta på min dialekt. Borde inte det va jag som trackar på hans eftersom vi bor här på mark , där de flesta pratar som mig?
Hur som helst så sken ju solen så fint men tydligen inte på vår tomt. Eller jag tror jag ska skylla på kameran . Det blir nog en ny...

Det är alltså en befintlig tomt vi köpt. Inga andra nybyggen runt i kring. . Det va lite det vi föll för med den. En fin plan naturlig tomt. På köpet får vi massa småhus. Bla detta lilla torp som står centralt på tomten precis där slottet ska stå.

I och med att det redan finns ett gästhus oxå (till vänster ) så va vår första tanke att riva torpet . Men nu har vi fått en lite förhoppning om att det skulle gå o flytta. Inte alls säkert att det går pga husets skick o så men vi hoppas. Då river vi det andra huset som är en liten friggebod inte alls så charmigt som torpet som står på riktigt fin grund o innehåller både trägolv , spegeldörrar o vedeldad spis.. Eksjöhus har erbjudit oss att fixa takpannor dit oxå , samma som slottet. Det är tom liggande träpanel på, som såklart skulle målas vit. Där ni kära vänner, där skulle ni ha det mysigt när ni är hemma hos oss o dricker för mycket vin så ni inte tar er hem :)



Ser ni detta lilla söta gamla garage? Det ska stå kvar såklart som förråd...fattar knappt att en bil har fått plats i det. Här ska jag jobba när våren kommer ! Måla vitt! Slipa dören som jag redan varit i filat på. Under gömmer sig en underbar sådär ljust grå trä som jag bara behandlar med nån lack eller nåt ? hehe jag kan faktist inget om sånt här, men kom igen om ett år då har jag lärt mig.
Sen är det ju rätt tacksamt att det redan växer rosbuskar framför det. Jag älskar rosor. Det ska jag oxå lära mig, hur man tar hand om dem :) Är sååå glad för alla tips o erfarenheter ni som läser har!


O här är en annan skatt. En jordkällare. Den är superfin invändigt. Dock sliten på utsidan men lite vit puts framåt våren så blir den nog fin. Vet inte hur mycket man kommer nyttja den ? Men jag är glad att den finns för den är charmig. Om inte annat kanske min mans enorma hockeybag får sig en sval plats.

Ses imorgon kanske. Då är det först jobb hela dagen sen är det kalasförberedelser här hemma. På Lördag kommer alla dagiskompisar hit. Då är det disco med släkt lampa o popcorn säger Stora killen. Brandbilstårta från Lindahls beställd !

Kram på er!

1 kommentar:

  1. Ååå jag längtar tills den dagen då jag har druckit för mycket vin och är fast hos er! puss

    SvaraRadera


Vi bygger ett Eksjöhus